[For English, Please see below]

Chuyến dã ngoại tới thăm Bảo tàng Dân tộc học Việt Nam là một trải nghiệm đáng nhớ đối với cô trò trường Mầm non Sakura Montessori Ba Đình cuối tháng 9 vừa qua.

Bảo tàng Dân tộc Việt Nam là nơi trưng bày, lưu giữ những giá trị văn hóa, truyền thống của các dân tộc Việt Nam. Đây là một trong những bảo tàng hút nhiều người dân và du khách ghé thăm nhất tại Thủ đô. Bởi vậy chuyến đi này hứa hẹn sẽ mang đến cho SMISers thêm nhiều kiến thức và trải nghiệm thú vị về văn hóa phong phú của các dân tộc sinh sống trên khắp đất nước.

Đến Bảo tàng Dân tộc học Việt Nam, các con được cô giáo giới thiệu cho rất nhiều điều bổ ích đấy ba mẹ ạ!

Trong chuyến đi, các con được tìm hiểu về lịch sử, nét đẹp văn hóa của 54 dân tộc Việt Nam với nhiều điều mới lạ và ấn tượng. Các con đặc biệt hứng thú với những hiện vật trong bảo tàng như trang phục của các dân tộc, công cụ lao động xưa, vũ khí, đồ gia dụng, nhạc cụ… Những mô hình sống động được trưng bày đẹp đẽ luôn khiến con thích thú, đặc biệt những ngôi nhà cổ chân thực, rộng rãi.

Việc tiếp xúc với các hiện vật có giá trị lịch sử đã giúp các con trau dồi hiểu biết về các nền văn hóa dân tộc. Từ đó, các con thêm yêu, thêm tự hào về đất nước, con người Việt Nam ta qua hàng nghìn năm lịch sử.

Cùng bạn bè, cô giáo dạo chơi khuôn viên bảo tàng, khám phá những ngôi nhà cổ và chơi các trò chơi bổ ích

Bên cạnh đó, sân chơi rộng rãi, rợp bóng cây xanh của bảo tàng còn là điểm dừng chân thú vị của cô trò Sakura Ba Đình. Còn gì tuyệt vời hơn khi các con cùng nhau vui đùa, cùng nhau ngồi dưới tán cây xanh, tỉ tê những câu chuyện trẻ thơ không đầu không cuối và khám phá những sinh vật nhỏ sinh trên mặt đất. Những khoảnh khắc bên bạn bè, cô giáo đó sẽ mãi là ký ức tuổi thơ ngọt ngào nhất mà các con có được trong suốt hành trình trưởng thành của mình.

Sakura Montessori Ba Đình mời mẹ theo dõi hình ảnh buổi ngoại khóa của con tại đây nhé!

Những khoảnh khắc đẹp bên cô giáo và bạn bè trong chuyến dã ngoại tháng 10

SMISERS discover many great things at the Museum of Ethnology

The trip to visit the Vietnam Museum of Ethnology was a memorable experience for students and teachers of Sakura Montessori School Ba Dinh in September.

Ethnographic Museum of Vietnam is known as the place to display, preserve and store all the cultural values, traditional customs and traditions of ethnic groups in Vietnam. This is one of the museums in Hanoi that are really attractive to many visitors when visiting. Therefore, this trip promises to bring SMISERS more knowledge and interesting experience about the culture of ethnic groups living throughout the country.

At the Vietnam Museum of Ethnology, students were introduced many useful things by teachers!

During the trip, students had the opportunity to learn about the history and cultural beauty of 54 Vietnamese ethnic groups with many new and impressive things. Students are really interested in the artifacts such as ethnic costumes, ancient labor tools, weapons, household appliances, musical instruments, etc., many attractive models especially the spacious old house that are displayed in good order really make them enjoy.

The exposure to the artifacts of historical value has helped the children to improve an understanding of Vietnam’s ethnic cultures and become more proud of our country, our people through thousands of years of history.

Students were together with their friends and teachers to walk around the museum, explore the ancient houses and play many useful games.

In addition, the spacious and shady green yard of the museum is also an interesting place for teachers and students of Sakura Montessori Ba Dinh. This is an amazing place for them to sit under the trees, talk together and discover the little creatures on the ground. The beautiful moments with friends and teachers will forever be the sweetest childhood memories that they have during their growth journey.

Please see more details about the outdoor trip here!

Beautiful moments with teachers and friends during the October outdoor trip